ГоловнаСвіт

Голова російської розвідки, який перебуває під санкціями, відвідав США

Візит відбувся напередодні передбачуваної дати введення нових санкцій.

Голова російської розвідки, який перебуває під санкціями, відвідав США
Фото: kremlin.ru

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін, який перебуває під американськими санкціями, минулого тижня відвідав США для консультацій із представниками американських спецслужб, у тому числі з директором Національної розвідки Деном Коутсом. Про це повідомило агентство Reuters.

В апараті директора національної розвідки США заявили, що "будь-яка взаємодія з іноземними розвідувальними відомствами проводиться відповідно до американських законів". У ЦРУ США від коментарів відмовилися.

Інформацію про візит Наришкіна російському телебаченню підтвердив посол Росії в США Анатолій Антонов. Він сказав, що голова СЗР Росії обговорював з офіційними особами США співпрацю в боротьбі з тероризмом.

Візит Наришкіна відбувся минулого тижня. Очікувалося, що 29 січня США введуть масштабні санкції проти оточення Володимира Путіна, але цього не сталося. У зв'язку з цим лідер демократів у Сенаті США Чарльз Шумер зажадав, щоб адміністрація президента Дональда Трампа пояснила візит директора СЗР. Шумер запитав, з ким зустрічався Наришкін, хто з росіян його супроводжував і що російські розвідники обговорювали з американськими, і головне - чи став цей візит причиною, через яку адміністрація Трампа відмовилася від санкцій.

Нагадаємо, 29 січня Мінфін США опублікував "кремлівський список", передбачений новим законом про санкції проти російських олігархів і людей із близького оточення президента Росії Володимира Путіна. Разом з тим Вашингтон поки що вирішив відмовитися від нових обмежень, і потрапляння в ці списки не означає обов'язкового введення санкцій щодо їх фігурантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram