ГоловнаСвіт

Трамп вирішив не закривати в'язницю в Гуантанамо

Американський лідер скасував указ свого попередника.

Трамп вирішив не закривати в'язницю в Гуантанамо
Фото: IBTimes UK

Тюрма на військовій базі США в Гуантанамо не буде закрита, заявив президент США Дональд Трамп у вівторок, 30 січня, під час свого першого звернення до американського Конгресу "Про становище країни".

"Я тільки-но підписав указ міністрові [оборони] Меттісу переглянути нашу політику утримання в'язнів під вартою і залишити робочими діючі місця ув'язнення в Гуантанамо", - подає слова Трампа DW.

Раніше він вже висловлювався проти подальших звільнень в'язнів Гуантанамо. Трамп писав у твіттері, що в Гуантанамо перебувають "украй небезпечні особистості і їм не можна дозволяти повертатися до бойових дій".

Табір у Гуантанамо було створено після терактів у США 11 вересня 2001 року. Там утримують гаданих мусульманських терористів, щодо яких не ведуться офіційні кримінальні справи.

Барак Обама мав намір закрити його ще 2009 року, відразу після того як заступив на посаду президента. Звільнення в'язнів затягнулося багато в чому через те, що Конгрес США, більшість у якому мали республіканці, чинив опір тому, що колишні в'язні залишаться на американській землі. Зараз у Гуантанамо перебуває 41 в'язень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram