ГоловнаСвіт

Фігуранти "кремлівського списку" втратили $1,1 млрд за день

За оцінкою РБК, доповідь наразі істотно не вплинула на російських олігархів.

Фігуранти "кремлівського списку" втратили $1,1 млрд за день
Фото: pragmaticus.ru

Активи майже сотні російських мільярдерів, які потрапили в "кремлівський список" США, за день подешевшали на $1,1 млрд, підрахувало агентство РБК.

За основу розрахунків було взято дані онлайн-рейтингу Forbes, які оновлюються в реальному часі.

Найбільше в абсолютному вираженні подешевшали активи Вагіта Алекперова (ЛУКОЙЛ) - на $226 млн, Володимира Лисіна (НЛМК) - на $205 млн, Сулеймана Керімова ("Полюс") - на $102 млн.

У процентному вираженні російські мільярдери зі списку США "подешевшали" лише на 0,3%, випливає з даних Forbes (їхнє сукупне багатство оцінюється зараз у $420 млрд). РБК не змогли оцінити, як вплинула на це безпосередньо доповідь США, але назвали загальні втрати олігархів після публікації резонансного документа "мізерно малими".

У "кремлівську доповідь", підготовлену Міністерством фінансів, увійшли 210 осіб, у тому числі вищі чиновники. Значна частина списку віддана керівникам великих російських держкомпаній і підприємств з державною часткою. Також у ньому виявилися багатющі бізнесмени країни зі статком щонайменше $1 млрд.

У повідомленні Мінфіну США зазначалося, що "кремлівська доповідь" має й закриту частину. Імена людей, які потрапили в закриту частину списку, не розголошуються, в доповіді підкреслено лише, що там можуть бути і бізнесмени зі статком щонайменше $1 млрд, і чиновники, які не займають найвищих керівних посад.

У публічній версії доповіді немає жодної інформації про санкції проти фігурантів списку.

Втім, міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що санкції можуть бути запроваджені на підставі секретної частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram