ГоловнаСвіт

Безхатченка, який нібито допомагав жертвам теракту в Манчестері, засуджено за мародерство

33-річний Кріс Паркер крав у постраждалих цінні речі, користуючись їхньою безпорадністю.

Безхатченка, який нібито допомагав жертвам теракту в Манчестері, засуджено за мародерство
Фото: cavendish press

Бездомного жителя Манчестера, оспіваного журналістами як героя, який допомагав жертвам кривавого нападу, засуджено до тюремного ув'язнення за крадіжку особистих речей у постраждалих і загиблих у теракті на "Манчестер Арені" 22 травня 2017 року.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, спочатку 33-річний Кріс Паркер стверджував, що допомагав постраждалим, але після перегляду відеозаписів із камер, установлених у фойє, з'ясувалося, що він крав у постраждалих цінні речі, користуючись їхньою безпорадністю.

Раніше в Манчестерському королівському суді Паркер зізнався в крадіжці гаманця і мобільного телефону у двох жертв теракту. Суддя засудив Паркера до 4 років і 3 місяців в'язниці. Паркер визнав себе винним у двох крадіжках, а також шахрайстві, оскільки він пізніше скористався однією з вкрадених банківських карток.

"Ви крали в людей з тяжкими пораненнями і травмами, деякі з них умирали або вже померли. Важко собі уявити жахливіші обставини", - зазначив суддя.

На відеозаписах із камер внутрішнього спостереження видно, як Паркер нахиляється на сильно травмовану, але живу після теракту Полін Хілі і бере її торбинку, щоб витягти гаманець. Поруч із Полін в цей час помирає її 14-річна внучка. Потім Паркер краде мобільний телефон у 14-річної дівчинки, яка сильно постраждала під час вибуху. Прокурор повідомила в суді, що того вечора на цей телефон дзвонили рідні і близькі, які розшукували дівчинку, але Паркер скинув один із дзвінків, відправивши шаблонний текст "Вибачте, я зараз не можу говорити".

Суд також заслухав свідчення про те, що Паркер фотографував жертв теракту. Прокурор продемонструвала судді чотири фотографії, зроблені Паркером у фойє концертного залу, які він потім продав за 100 фунтів (близько 140 доларів). Паркер проведе в ув'язненні половину терміну, після чого може бути звільнений умовно-достроково. Суддя також заборонив Крісу Паркеру з'являтися в центрі Манчестера протягом 10 років після виходу на волю.

Після того, як інформація про нібито героїзм Паркера потрапила в пресу, на вебсайті краудфандингової платформи GoFundMe для нього було зібрано 52 тисячі фунтів (близько 73,5 тисячі доларів). Представник GoFundMe заявив, що Паркер цих грошей не отримає, їх повернуть жертводавцям.

У результаті вибуху в концертному залі "Манчестер Арена" 22 травня загинули 22 людини і близько 120 отримали поранення. Виконавець теракту 22-річний Салман Абеді самостійно зібрав бомбу і проніс її на концерт американської співачки Аріани Гранде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram