ГоловнаСвіт

Прем'єри п'яти німецьких земель зажадали послабити санкції проти Росії

Східнонімецькі лідери заявляють про шкоду антиросійських санкцій для місцевих компаній.

Прем'єри п'яти німецьких земель зажадали послабити санкції проти Росії

Голови урядів п'яти східних земель Німеччини вважають, що санкції проти Росії неефективні і завдають шкоди німецьким компаніям.

Про це повідомляє Deutsche Welle

У Берліні відбулася зустріч голів урядів п'яти земель, утворених на території колишньої Німецької Демократичної Республіки.

Так, прем'єр-міністр землі Саксонія-Ангальт Райнер Газелофф, член партії канцлера Анґели Меркель Християнсько-демократичний союз, після зустрічі заявив, що обмежувальні заходи не дають результату, тому слід виробити новий підхід. За його словами, санкції мало зачіпають такі важливі російські експортні товари як нафта і газ або поставки автомобілів з ФРН у Росію, зате болісно б'ють по німецькому експорту аграрної продукції.

Особливої шкоди санкції завдали східнонімецьким компаніям, що мають тісні зв'язки з російськими партнерами. Голова уряду землі Мекленбург - Передня Померанія Мануела Швезіг, яка представляє соціал-демократів, також підтримала ослаблення санкцій.

Газелофф зазначив, що Росія в Україні однозначно порушила норми міжнародного права, проте перспектива розв'язання кризи може бути тільки у взаємодії.

Прем'єри східнонімецьких земель планують обговорити питання пом'якшення санкцій проти Росії з майбутнім федеральним урядом ФРН.

Як повідомляли раніше сьогодні, учасники коаліційних переговорів у Німеччині досягли компромісу стосовно біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram