ГоловнаСвіт

Італія попросить ЄС переглянути рішення про переведення одного з ключових агентств в Амстердам після Brexit

Співробітників Європейського агентства з лікарських засобів розмістять на рік у тимчасовому приміщенні.

Італія попросить ЄС переглянути рішення про переведення одного з ключових агентств в Амстердам після Brexit
Фото: photo-dictionary.com

Італія попросить європейську владу переглянути питання про переміщення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) після Brexit в Амстердам.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в уряді Італії.

У листопаді 2017 року ЄС вирішив, що нова штаб-квартира агентства переїде з Лондона в Амстердам. Суперником голландців у конкурсі був Мілан, який програв під час голосування з різницею лише в один голос.

"Уряд вживатиме всіх необхідних заходів з Європейською комісією і відповідними органами влади, щоб переконатися, що... рішення, згідно з яким Мілан програв, переглянуть", - сказав співрозмовник агентства.

У понеділок виконавчий директор ЕМА Гвідо Разі висловив стурбованість тим, що співробітників агентства розмістять на рік у тимчасовому приміщенні, оскільки нова штаб-квартира в Амстердамі ще не буде готова. Разі заявив, що його організація не мала іншого вибору, крім як прийняти тимчасову базу в Амстердамі, яка за площею становить половину нинішніх офісів у Лондоні, оскільки агентство поспішає переїхати до виходу Великобританії з ЄС у березні 2019 року.

МОЗ Нідерландів у спеціальній заяві повідомило, що EMA займе будівлю в західному Амстердамі у 2019 році, а нову будівлю на півдні міста повинні побудувати у 2020 році.

EMA - один з найпотужніших спостерігачів в галузі ліків, там працюють 900 фармацевтичних експертів, біологів і лікарів з усієї Європи.

Раніше Євросоюз через Brexit прийняв рішення про переміщення Європейської банківської організації в Париж, а також дата-центру системи супутникового зв'язку в Іспанію.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за Brexit проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про Brexit був прийнятий парламентом і схвалений королевою.

Як повідомляли раніше, після Brexit 46 місць у Європарламенті залишать у "резерві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram