ГоловнаСвіт

Учасники коаліційних переговорів у Німеччині досягли компромісу стосовно біженців

Сторони домовилися продовжити до 31 липня дію чинного регламенту з питань біженців.

Учасники коаліційних переговорів у Німеччині досягли компромісу стосовно біженців
Хорст Зеехофер,Ангела Меркель, Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Консервативний блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) досягли компромісу з ключового питання - возз'єднання сімей біженців.

Про це повідомляє Spiegel Online.

Сторони домовилися продовжити до 31 липня дію чинного регламенту, який передбачає заборону на возз'єднання сімей мігрантів, які отримали в Німеччині обмежений у часі статус біженця. Дія чинного регламенту закінчувалася в середині березня.

Під час своїх попередніх консультацій ХДС/ХСС і СДПН погодилися після 31 липня обмежити кількість мігрантів, які прибувають на підставі возз'єднання сім'ї, тисячею людей на місяць.

Нагадаємо, раніше переговори про створення коаліції зайшли у глухий кут через міграційне питання.

Вибори в парламент Німеччини - Бундестаг - відбулися 24 вересня. Однак для того, щоб розпочати безпосередньо обговорення складу майбутнього уряду ФРН, партіям, які пройшли в парламент Німеччини, знадобилося понад 120 днів - так довго підготовка до формування кабінету у ФРН не тривала ще ніколи.

Після провалу спроби створити владну коаліцію із "зеленими" і лібералами з Вільної демократичної партії (ВДП) відновлення союзу з соціал-демократами залишалося для канцлера ФРН Меркель єдиною реалістичною можливістю створити уряд парламентської більшості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram