ГоловнаСвіт

Комітет Європарламенту підтримав процедуру введення санкцій проти Польщі

Це може привести до позбавлення права голосу країни в Раді ЄС.

Комітет Європарламенту підтримав процедуру введення санкцій проти Польщі
Фото: korrespondent.net

Профільний комітет Європейського парламенту схвалив запуск санкційної процедури проти Польщі через порушення верховенства права, передає Радіо Польща.

Відповідну резолюцію Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ прийняв у понеділок 29 січня.

За резолюцію проголосували 33 члени комітету, 9 - були проти.

У резолюції комітет ЄП «вітає рішення Європейської комісії від 20 грудня 2017 року щодо забезпечення виконання положень статті 7 Договору про Європейський Союз у зв'язку з ситуацією в Польщі та підтримує звернення Єврокомісії до польської влади для вирішення проблеми».

Нагадаємо, Європейська комісія в грудні минулого року прийняла рішення почати процедуру введення санкцій проти Польщі за порушення норм верховенства права.

Єврокомісія дала польській владі три місяці, щоб вони зробили кроки в сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Якщо Польща цього не зробить, це може привести до застосування санкцій, зокрема, до втрати голосу Польщі в Раді ЄС.

Нещодавно голова правлячої партії Польщі «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що Польща не піде ні на які поступки в суперечці з Євросоюзом з приводу судової реформи в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram