ГоловнаСвіт

Париж потерпає від повені, евакуювали близько 1000 жителів

Рівень води в Сені в три рази перевищив норму.

Париж потерпає від повені, евакуювали близько 1000 жителів
Фото: news.sky.com

За останні два дні вода в річці Сені в Парижі піднялася більш ніж на п'ять метрів, що втричі вище норми, і продовжує підніматися. Пік паводку очікується з суботи на неділю, 27 - 28 січня, повідомляє Euronews.

Через підвищення рівня Сени довелося евакуювати близько тисячі жителів прибережних будинків на півдні Парижа. Затоплено кілька десятків приміщень. Четвертий день у будинках, які містяться поблизу річки, вимкнено електропостачання.

Лувр закрив частину залів, в тому числі експозицію відділу ісламського мистецтва, яка розташована в підвальному приміщенні музею.

Очікується, що рівень води може досягти не менш як шість метрів, що на чотири метри більше нормального рівня.

Судноплавство на Сені, включаючи туристичні круїзи, тимчасово перервано. У паризькому передмісті Вільнев-Сен-Жорж повінь змусила жителів пересуватися на човнах.

Також через повені місто заполонили щурі, яких вода вигнала з каналізацій і тунелів метро, йдеться в повідомленні France 24.

Французька метеослужба повідомила, що нинішній зимовий період - третій за кількістю опадів за всю історію спостережень.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що місто впорається з повінню. Хоча високий рівень води в Сені, за її словами, буде спостерігатися і наступного тижня.

Нагадаємо, раніше в Парижі і регіоні оголосили епідемію грипу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram