ГоловнаСвіт

Коли розвиваються Сполучені Штати, розвивається і весь світ, - Трамп

Трамп став першим президентом США, який взяв участь у роботі Всесвітнього економічного форуму за останні 18 років.

Коли розвиваються Сполучені Штати, розвивається і весь світ, - Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп в п'ятницю, 26 січня, виступив з програмною промовою в Давосі, заявивши, що Америка відкрита для взаємовигідного ділового співробітництва з усіма країнами світу, повідомляє Голос Америки.

"Як президент Сполучених Штатів я завжди ставлю інтереси Америки на перше місце. Так само, як лідери інших країн повинні ставити на перше місце інтереси своїх держав. Але гасло "Інтереси Америки перш за все" не означає, що Америка залишається наодинці. Коли розвиваються Сполучені Штати, розвивається і весь світ", - сказав голова Білого дому.

Трамп став першим президентом США за останні 18 років, які вирішили взяти участь в роботі Всесвітнього економічного форуму. До нього ВЕФ відвідував лише Білл Клінтон в 2000 році.

Виступаючи під час сесії "Глобальний вплив політики: Америка перш за все", Дональд Трамп заявив про те, що Сполучені Штати "працюють над реформуванням системи міжнародної торгівлі", домагаючись того, щоб вона "приносила процвітання і вигоди" країнам, які "грають за правилами".

Дональд Трамп наголосив, що Сполучені Штати відтепер боротимуться з "несправедливими правилами ведення торгівлі", приділяючи особливу увагу "розкраданню інтелектуальної власності, промисловим преференціям (з боку держави) і державному плануванню економічної діяльності".

Як повідомлялося, брати Клички отримали в Давосі спецнагораоду за успішне просування позитивного образу України в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram