ГоловнаСвіт

Голова Міноборони Британії звинуватив Росію в шпигунстві

У російському Міноборони заявили, що Вільямсон "втратив розуміння меж розумного".

Голова Міноборони Британії звинуватив Росію в шпигунстві
Гэвин Уильямсон
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в шпигунстві за британською стратегічною інфраструктурою, повідомляє Немецкая волна.

У Москві не планують відправити війська до берегів Великобританії, а скоріше ставлять питання про те, як завдати Великобританії збитків, "зруйнувавши її економіку, розірвавши її інфраструктуру, заподіявши смерть тисячам осіб і отримавши можливість для встановлення в країні тотального хаосу", - заявив Вільямсон в інтерв'ю газеті The Thelegraph, опублікованому в п'ятницю, 26 січня.

На думку міністра, російські шпигуни фотографують британські електростанції, а також стежать за системами комунікацій, по яких в країну надходить енергія, зокрема, з інших держав Європи. Таку поведінку Вільямсон назвав "абсолютно неприйнятною".

Офіційний представник російського оборонного відомства Ігор Конашенков назвав звинувачення фобіями і заявив, що Вільямсон "в своїй полум'яній боротьбі за грошові знаки військового бюджету, схоже, втратив розуміння меж розумного".

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила Росію в спробах "підірвати вільні суспільства". У листопаді 2017 року вона нагадала, що Москва анексувала український Крим, розпалює конфлікт на сході України, порушує повітряний простір країн Європи та займається кібершпіонажем.

У грудні Британія і Польща підписали угоду про боротьбу з російською пропагандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram