ГоловнаСвіт

Паспорти з позначками про "вперше визнаний у РФ одностатевий шлюб" анулювали

Співробітницю, що поставила штампи, і її начальника звільнять.

Паспорти з позначками про "вперше визнаний у РФ одностатевий шлюб" анулювали
Фото: proza.ru

Паспорти Павла Стоцько і Євгена Войцеховського з штампами про укладення шлюбу анульовані - "включені в федеральну базу недійсних паспортів".

Про це в п'ятницю, 26 січня, повідомила офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк, передає Немецкая волна.

Співробітниця ж, яка поставила ці штампи, і її безпосередній керівник будуть, за словами Вовк, "звільнені з органів внутрішніх справ".

Таким чином російська влада відреагувала на повідомлення телеканалу "Дождь" про те, що в Росії "вперше визнали одностатевий шлюб". Дії співробітниці в МВС вважають "порушенням законодавства Російської Федерації", в зв'язку з ними проводиться службова перевірка.

Войцеховський та Стоцько уклали шлюб в Копенгагені 4 січня 2018 року, після чого подали нотаріально завірені і перекладені документи в БФЦ в Москві для визнання шлюбу в Росії. Там їм поставили штампи в паспорти на сторінці сімейного стану про те, що їх шлюб зареєстрований в Копенгагені.

У БФЦ назвали інформацію "Дождя" помилковою і заявили, що центри держпослуг Москви "не надають послугу з реєстрації шлюбу, ніякий штамп співробітниками в паспорт не проставляється".

У Держдумі пообіцяли перевірити "шпаринку" для визнання одностатевих шлюбів. Російський депутат назвав перший у РФ шлюб між двома чоловіками "яскравим показником повного падіння моральності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram