ГоловнаСвіт

Польща приймає велику кількість біженців з Донбасу, - Моравецький

РП продовжує називати українських заробітчан біженцями.

Польща приймає велику кількість біженців з Донбасу, - Моравецький
Премьер-министр Польши Матеуш Моравецкий
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща вносить свій внесок у полегшення напруженої ситуації на східному фланзі Євросоюзу, приймаючи людей з Донбасу.

Про це він заявив у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, відповідаючи на запитання журналістів CNN про те, чому держава виступає проти прийняття приблизно 6200 біженців у рамках ініціативи розподілу квот серед країн-членів ЄС, передає "Польське Радіо"

"Тому що деякі люди, схоже, забувають, що на сході України - війна, і що велика кількість людей прибуває з Донбасу до Польщі", - заявив Моравецький.

За його словами, це "безпритульні люди, до яких ми ставимося, як до біженців".

Відповідаючи на запитання про невелику кількість біженців із країн Близького Сходу, яких повинна була б прийняти Польща, Моравецький зазначив, що йдеться не про число, а про те, як найкраще допомагати цим людям. Він також зазначив, що Польща допомагає їм на місцях і збільшує свої зусилля, щоб бути присутньою в Сирії та Лівії: вирішувати проблеми там, де вони виникають.

Раніше в січні Матеуш Моравецький заявив, що Польща допомогла розрядити напружену ситуацію на східних кордонах ЄС і прийняла "десятки тисяч біженців зі сходу України", а також понад мільйон українських трудових мігрантів.

За даними Посольства України в РП, упродовж 2016-2017 років лише 88 українців отримали статус біженця, а 239 громадян України отримали статус особи, яка потребує додаткового захисту. У Польщі вже не вперше високопосадовці називають сотні тисяч трудових мігрантів з України, які платять податки і соціальні відрахування, біженцями, котрі перебувають на повному утриманні держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram