ГоловнаСвіт

У Держдумі перевірять "лазівку" для визнання одностатевих шлюбів

Російський депутат назвав перший у РФ шлюб між двома чоловіками "яскравим показником повного падіння моральності".

У Держдумі перевірять "лазівку" для визнання одностатевих шлюбів
Фото: TVC.ru

Депутат Держдуми Росії Анатолій Виборний заявив, що в російське законодавство необхідно внести зміни, якщо в ньому існують лазівки для визнання одностатевих шлюбів.

Про це він розповів "Дождю". 

"Я думаю, що ми з колегами опрацюємо це питання, і якщо це дійсно так, то цей нюанс у законодавстві треба міняти", - відповів він на запитання "Дождя" про можливе існування лазівки в чинному законодавстві, яка дозволяє визнавати одностатеві шлюби в Росії.

Виборний додав, що ця історія нехарактерна для Росії. На його думку, "це яскравий показник повного падіння моральності".

Перший заступник голови комітету Держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Ольга Окунєва заявила, що в Росії не можна зареєструвати одностатевий шлюб. Вона вважає, що це "в нашій країні неможливо, виходячи з цінностей, традицій і культури нашого народу".

"Щоб розбиратися в конкретній ситуації, треба побачити документ і зробити запит, хто кому поставив штамп в якому документі. У Сімейному кодексі обумовлено, в якому порядку визнаються шлюби, зареєстровані за кордоном", - додала вона.

Голова Комітету Держдуми з державного будівництва і законодавства Павло Крашенінніков також заявив, що в Росії не можна зареєструвати одностатевий шлюб, посилаючись на ст. 12 Сімейного кодексу Росії. У ній сказано, що "для укладення шлюбу необхідна взаємна добровільна згода чоловіка і жінки".

Як повідомляли напередодні, в Росії вперше офіційно визнано шлюб між двома чоловіками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram