ГоловнаСвіт

Міністр спорту Канади пішов у відставку через звинувачення в домаганнях

"У канадців є право жити і працювати в середовищі, вільному від домагань", - заявив Трюдо.

Міністр спорту Канади пішов у відставку через звинувачення в домаганнях
Кент Хейр
Фото: vse42.ru

Міністр спорту Канади Кент Хейр пішов у відставку на тлі розслідування про сексуальні домагання.

Про це повідомляє CBC.

Прем'єр-міністр Канади

Джастін Трюдо, який перебуває в Давосі на Всесвітньому економічному форумі, прийняв відставку, зазначивши, що "домагання будь-якого виду неприйнятні". "У канадців є право жити і працювати в середовищі, вільному від домагань", - заявив Трюдо. Прем'єр-міністр зазначив, що уряд Канади «дуже серйозно» ставиться до звинувачень у неналежній поведінці стосовно чиновників. Він додав, що проведе особисту бесіду з Хейром.

Напередодні держслужбовець Крістін Раворт написала у Twitter, що Хейр зробив неналежні зауваження в ліфті в будівлі уряду провінції Альберта, де він працював з 2008 по 2015 рік. За її словами, міністр змушував жінок "відчувати себе в небезпеці".

Сам Хейр відповів на ці твердження, заявивши, що завжди намагався поводитися шанобливо щодо інших.

Раворт, коментуючи у Facebook відставку міністра, написала, що необхідно вжити заходів для захисту жінок-політиків. "Я запевняю вас, що це сталося не тільки зі мною. Таке трапляється з багатьма людьми, які протягом політичної роботи переживають сексуальні домагання, - написала Раворт. - Пан Хейр звільнився сьогодні, але це не кінець дискусії... Нам необхідно зробити політику місцем для жінок".

Нагадаємо, напередодні

колишній лікар збірної США зі спортивної гімнастики був засуджений до 175 років в'язниці за сексуальні домагання до спортсменок, у тому числі малолітніх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram