ГоловнаСвіт

Міжнародна коаліція знищила штаб-квартиру ІДІЛ у сирійській провінції Дейр-ез-Зор

Убито близько 150 джихадистів.

Міжнародна коаліція знищила штаб-квартиру ІДІЛ у сирійській провінції Дейр-ез-Зор
Фото: inquisitr.com

У результаті бомбардування штаб-квартира і командний центр угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) біля міста Аль-шафа в сирійській провінції Дейр-ез-Зор були знищені.

Про це заявив командир спеціальних сил Міжнародної антитерористичної коаліції генерал-майор армії США Джеймс Джеррард, повідомляє BBC

"Об'єкти знищені в результаті прицільних авіаударів 20 січня, при цьому загинули від 145 до 150 бойовиків угруповання", - сказав Джеррард.

За словами генерала, мирні жителі в результаті удару не постраждали. Відзначають, що авіаударам передувала розвідувальна операція, до якої були залучені бійці сирійських демократичних сил.

За підрахунками антитерористичної коаліції, угруповання ІДІЛ уже втратило 98% території, захопленої в Іраку і Сирії в 2014 році. Зараз під контролем бойовиків залишилися кілька пустельних районів у Сирії.

Нагадаємо, міжнародна коаліція на чолі зі США була створена в 2014 році у відповідь на дії угруповання ІДІЛ у Сирії та Іраку. З 2016-го почалося звільнення захоплених ісламістами територій.

Як повідомляли наприкінці грудня, в ІДІЛ залишилося менш ніж тисяча бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram