ГоловнаСвіт

Трамп готовий дати свідчення під присягою в "російській справі"

Бесіда з Мюллером може відбутися через два-три тижні.

Трамп готовий дати свідчення під присягою в "російській справі"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий дати свідчення Спецкомітету на чолі з Робертом Мюллером, який вже понад рік розслідує зв'язки американського лідера і його адміністрації з Росією і гадане втручання Москви в перебіг президентських виборів 2016 року.

"Насправді я з нетерпінням очікую цього, - відповів Трамп на питання, чи збирається він розмовляти зі спецпрокурором, передає CNN. - Історія полягає ось у чому: жодної змови взагалі не було. Немає перешкод, і я з нетерпінням цього очікую".

Трамп додав, що дав би свідчення у "російській справі" під присягою. Сама розмова, за його словами, може відбутися через два-три тижні. Президент додав, що перед наданням свідчень він порадиться зі своїми адвокатами.

Джерела CNN, знайомі з перебігом справи, зазначили, що адвокати президента хотіли б, щоб відповіді Трампа прийшли до комітету в письмовій формі, але допускають, що, врешті, допит може складатися з комбінацій письмових заяв і особистих зустрічей. Також захисники голови держави не заперечують, що покази Трамп може дати і виключно у форматі усного інтерв'ю.

Напередодні, 24 січня, агентство Bloomberg з посиланням на джерело, а також видання The Washington Post повідомило, що спецпрокурор Роберт Мюллер планує допитати американського президента в рамках свого розслідування. За даними ЗМІ, він хоче поставити Трампу питання про звільнення екс-голови ФБР Джеймса Комі і про відставку його колишнього помічника з нацбезпеки Майкла Флінна.

За кілька днів до цього, 11 січня, Трамп назвав малоймовірним, що спецпрокурор Мюллер буде його допитувати.

Розслідування гаданого "російського сліду" в президентських виборах триває з 2017 року. Його почали після повідомлень про контакти членів передвиборного штабу Трампа з представниками російської влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram