ГоловнаСвіт

Папа Римський засудив використання фейкових новин у політичних цілях

Понтифік підкреслив роль журналістів у протидії фейкам.

Папа Римський засудив використання фейкових новин у політичних цілях
Папа Римский Франциск
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск засудив використання фейкових новин для досягнення політичних цілей і закликав боротися проти "зла брехливої інформації". Про це повідомляє агентство Рейтер

Папа Римський засудив "зло" фейкових новин у документі під назвою "Істина зробить вас вільними - фейкові новини і журналістика за мир". Документ було оприлюднено до Всесвітнього дня соціальних комунікацій католицької церкви 13 травня.

Папа Франциск порівняв поширення неправдивих новин з біблійною історією про диявола, який, прикинувшись змією, переконав Єву з'їсти заборонений плід. Він сказав, що сатана "згодував" Єві неправильну інформацію.

"Нам потрібно викрити те, що можна назвати "зміїною тактикою", яку використовують ті, хто маскується, щоб завдати удару в будь-який час і в будь-якому місці", - зауважив понтифік.

Глава папського престолу відзначив, що роль журналістів - це "не просто робота, а місія", і журналісти несуть особливу відповідальність за те, щоб не поширювати фальшиві новини.

Папа Франциск закликав до "утворення за правду", яке допоможе людям розрізняти, оцінювати і розуміти новини, щоб розпізнати "хитру і небезпечну форму спокуси, яка проникає в серце з помилковими і привабливими аргументами".

Нагадаємо, минулого тижня Папа Римський заявив, що світ перебуває на межі ядерної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram