ГоловнаСвіт

Walt Disney виплатить співробітникам по $1000 через податкову реформу Трампа

Бонус отримають близько 125 тис. співробітників.

Walt Disney виплатить співробітникам по $1000 через податкову реформу Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Корпорація Walt Disney виплатить своїм співробітникам преміальні в розмірі $1000 у зв'язку з податковою реформою президента США Дональда Трампа, за якою знизяться податки на прибуток для юридичних осіб.

Про це повідомляє Bloomberg

Такий бонус від компанії отримають близько 125 тис. співробітників. Корпорація також планує внести $50 млн до фонду, кошти з якого планують витрачати на допомогу з оплатою освіти співробітникам з погодинною оплатою. Щорічно Disney спрямовуватиме в цей фонд по $25 млн.

Напередодні голова профспілки Unite Here Ерік Клінтон звинуватив Disney в невиплаті бонусів для 23 тис. працівників парків в Орландо в штаті Флорида. Доходи компанії від реформи Трампа в профспілці оцінили на суму $2 млрд на рік.

"Якщо вони призначають бонуси комусь, вони повинні давати їх усім", - зазначив Клінтон. У компанії ці обвинувачення не прокоментували. Раніше в корпорації говорили, що мають намір працювати з профспілками з питань розподілу премій для працівників.

Disney не єдина компанія, яка вирішила платити співробітникам бонуси, що з'явилися в результаті реформи грошей. Раніше в Verizon Communications сказали, що виплатять працівникам облігації на $2,6 тис.

У грудні 2017 року Трамп підписав закон про найбільшу в історії США податкову реформу. Відповідно до неї, загальні податкові збори з громадян скоротяться на $1,5 трлн. Податкова ставка на прибуток для юросіб зменшиться з 35% до 21%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram