ГоловнаСвіт

Уряд Великобританії створить підрозділ для боротьби з фейковими новинами

"Уряд буде намагатися якомога ефективніше використовувати комунікації з метою нацбезпеки".

Уряд Великобританії створить підрозділ для боротьби з фейковими новинами
Фото: EPA/UPG

Уряд Великобританії має намір створити підрозділ для боротьби з фейковими новинами, що протистоятиме дезінформаційним кампаніям інших країн.

Про це повідомив представник британського прем'єр-міністра Терези Мей, передає Reuters.

"Уповноважений підрозділ з питань національної безпеки у сфері комунікацій відповідатиме за боротьбу з дезінформацією з боку держав і приватних осіб. Ми живемо в епоху фальшивих новин і конкуренції повідомлень. Уряд намагатиметься якомога ефективніше використовувати комунікації з метою національної безпеки", - сказав він.

Прес-секретар поки що не зміг розповісти про те, як саме працюватиме підрозділ і де він розміститься.

Раніше про такі плани говорив виконавчий директор служби державних комунікацій Великобританії Алекс Айкен. Він заявив, що команда для боротьби з фейковими новинами працюватиме на базі секретаріату кабінету міністрів країни.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав і в поширення фальшивих новин, назвавши їх спробами "озброєння інформації", щоб посіяти розбрат на Заході.

22 грудня прем'єр-міністри Великобританії та Польщі підписали двосторонню угоду у сфері безпеки і оборони. Країни також домовилися краще протидіяти російській пропаганді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram