ГоловнаСвіт

У Дагестані підпалили автомобіль правозахисної організації "Меморіал"

Напади на правозахисну організацію тривають.

У Махачкалі підпалили автомобіль, який належить підрозділу правозахисної організації "Меморіал" у Дагестані. 

Про це "Медіазону" повідомив член правління організації Олег Орлов.

Інцидент стався ввечері 22 січня. За словами Орлова, водій припаркував автомобіль біля будинку, а потім сусід повідомив йому, що машина горить. Водій і пожежники швидко загасили машину. Поряд з нею знайшли ємність із запалювальною сумішшю.

Орлов зазначив, що 20 січня цим автомобілем їздив дагестанський адвокат у чеченське село Курчалой. Він брав участь у слідчих діях у справі голови чеченського підрозділу "Меморіалу" Оюба Тітієва, заарештованого за зберігання наркотиків.

Окрім того, як повідомив "Меморіал", "приблизно о 13:40 на мобільний телефон представництва ПО "Меморіал" у Махачкалі надійшло СМС-повідомлення: "Ви по краю прірви ходите. Закрийтеся! Наступного разу разом з вами офіс підпалимо ваш. Машина сигнал".

Через кілька хвилин з того ж номера надійшов телефонний дзвінок і чоловік сказав: "СМС читай! Наступного разу... наступного разу..." На цьому зв'язок обірвався.

У Назрані 17 січня сталася пожежа в двоповерховій будівлі правозахисного центру "Меморіал". У результаті ніхто не постраждав, але згоріли комп'ютери і офісні меблі. Поліція порушила кримінальну справу про навмисне знищення або пошкодження майна.

"Новая газета" писала, що на відео з камер спостереження видно двох молодих людей у масках і рукавичках, які приставляють драбину до даху і піднімаються нею на другий поверх, де розміщений офіс "Меморіалу". В руках у них була каністра. У кабінеті голови "Меморіалу" в Назрані Тимура Акієва знайшли розплавлену пластикову пляшку з запахом гасу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram