ГоловнаСвіт

Британія заморозила активи двох росіян, яких підозрюють у вбивстві Литвиненка

Один з імовірних убивць лікувався від радіаційного отруєння в Москві незабаром після смерті Литвиненка.

Британія заморозила активи двох росіян, яких підозрюють у вбивстві Литвиненка
Андрей Луговой (в центре) и Дмитрий Ковтун (справа)
Фото: EPA/UPG

Великобританія заморозила активи двох росіян, звинувачених у вбивстві 2006 року в Лондоні колишнього офіцера ФСБ Росії Олександра Литвиненка.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

"Великобританія 22 січня заморозила активи Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна, двох росіян, звинувачених у вбивстві 2006 року в Лондоні колишнього офіцера Федеральної служби безпеки Росії Олександра Литвиненка. Це зроблено відповідно до положень закону 2001 року про боротьбу з тероризмом", - йдеться в повідомленні.

21 січня суддя Роберт Оуен, який очолював британське урядове розслідування цього злочину, заявив, що Луговий і Ковтун убили Литвиненка, поклавши в чай смертельну дозу полонію 210 під час зустрічі 1 листопада 2006 року. Литвиненко, який був публічним критиком президента РФ Володимира Путіна, помер через кілька днів після цього.

Обидва підозрюваних заперечують будь-яку причетність до смерті Литвиненка. Однак британські слідчі знайшли сліди полонію 210 у готелях, ресторанах і літаках, якими користувався Луговий. За повідомленнями, Луговий лікувався від радіаційного отруєння у Москві в грудні 2006 року.

2007 року Луговий став депутатом Держдуми Росії. 2015 року президент Росії Володимир Путін нагородив його державною нагородою "За службу Батьківщині".

Нагадаємо, що в червні 2017 року BuzzFeed повідомив про вбивство експерта у справі Литвиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram