ГоловнаСвіт

Українсько-американські відносини перебувають на висоті, - Клімкін

"Я вважаю, що це дійсно відносини між союзниками".

Українсько-американські відносини перебувають на висоті, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: EPA/UPG

Українсько-американські відносини перебувають на висоті.

Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін, відповідаючи на питання кореспондента LB.ua.

"Я вважаю, що це дійсно відносини між союзниками. Минулого року було дуже багато контактів, у тому числі контактів на високому рівні. Хочу сказати, що характер усіх контактів був реально дружнім, а не тільки союзницьким: і зміст, і атмосфера", - заявив голова МЗС.

Другим важливим аспектом, за словами Клімкіна, є співпраця в галузі безпеки: тренування, постачання військового устаткування, зокрема кілька ключових рішень, у тому числі про постачання летального озброєння Україні. "Це має важливе символічне значення, але й дуже важливе практичне значення: воно дає Росії безумовний сигнал, що все те, що Росія, безумовно, робить і, безумовно, планує, отримає відсіч, у тому числі за допомогою американської зброї", - зазначив міністр, підкресливши, що це оборонна зброя.

Третім аспектом співпраці США з Україною Клімкін назвав публікацію найближчими днями нового пакету американських санкцій проти Росії. "Дуже важливо використовувати цей тиск на Росію, щоб працювати для деокупації Донбасу і деокупації Криму", - зазначив міністр.

"Відносини, як я вважаю, дійсно є відмінними", - підсумував голова МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram