ГоловнаСвіт

Іспанська прокуратура попросила ордер на арешт Пучдемона

В Іспанії хочуть звинуватити Пучдемона в підбурюванні до заколоту.

Іспанська прокуратура попросила ордер на арешт Пучдемона
Карлес Пучдемон
Фото: EPA/UPG

Державний прокурор Іспанії попросив Верховний суд відновити європейський ордер на арешт екс-голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона в Данії за звинуваченням у підбурюванні до заколоту.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Раніше сьогодні Пучдемон вперше покинув Брюссель після того, як втік туди незабаром після відставки уряду Каталонії в жовтні у зв'язку з референдумом про незалежність регіону.

Екс-голова Каталонії прибув у Копенгаген, щоб узяти участь у дебатах з приводу Каталонії в Копенгагенському університеті.

Нагадаємо, що минулого тижня дві найбільші партії Каталонії пообіцяли підтримати переобрання Карлеса Пучдемона на посаді голови уряду, незважаючи на погрози Мадрида зберегти в такому разі пряме управління.

Дві партії спільно мають 66 зі 135 місць у регіональному парламенті і можуть отримати підтримку ще чотирьох депутатів. Однак правління сепаратистів у парламенті залежить від обраних депутатів, які перебувають поки що під вартою або за кордоном і які не зможуть проголосувати, поки з них не знімуть звинувачення або їх не замінять у партійному списку на інших депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram