ГоловнаСвіт

Держдеп США засудив атаку бойовиків на готель у Кабулі

США контактують з владою Афганістану в питанні розслідування цього теракту.

Держдеп США засудив атаку бойовиків на готель у Кабулі
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США висловив співчуття сім'ям і близьким загиблих у результаті нападу в готелі "Інтерконтиненталь" у Кабулі.

Про це йдеться в заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

"США рішуче засуджують учорашній напад на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі. Ми сумуємо за всіма тими, хто загинув у нападі, чи то афганці, чи громадяни інших країн. Ми висловлюємо найглибші співчуття сім'ям і друзям загиблих і бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим", - йдеться в заяві.

За його словами, США контактують з владою Афганістану в питанні розслідування цієї трагедії.

"Ми бачили заяву "Талібану" про відповідальність і засуджуємо терористичні групи за їхню кампанію насильства проти афганців і іноземців, які працюють заради поліпшення Афганістану", - заявив Тіллерсон.

Нагадаємо, в Кабулі група озброєних осіб увійшла в готель Interсontinental, де проходили два весілля, і відкрила вогонь по відвідувачах. За останніми повідомленнями ЗМІ, загальне число загиблих у результаті теракту становить 43 людини.

Антитерористична операція тривала 12 годин, у результаті зловмисників було вбито.

ВВС з посиланням на місцеву поліцію повідомило, що в результаті атаки на готель загинули дев'ять громадян України. У той самий час, голова українського МЗС Павло Клімкін повідомив про шість загиблих. Сьогодні, 22 січня, офіційний представник департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич заявив, що число загиблих громадян України збільшилося до семи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram