ГоловнаСвіт

Франція закликає скликати Раду Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії

У Європі стурбовані загостренням конфлікту між курдами і турками.

Франція закликає скликати Раду Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії
Совбез ООН
Фото: http://un.mfa.gov.ua

Франція просить скликати термінове засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Сирії. Про це повідомив голова МЗС країни Жан-Ів Ле Дріан в Twitter, повідомляє УНН.

"Гута, Ідліб, Афрін - Франція просить скликати термінове засідання Ради безпеки ООН", - написав він, додавши, що провів переговори на цю тему зі своїм турецьким колегою.

Голова МЗС Франції також наголосив на необхідності припинення вогню і забезпечення гуманітарного доступу до Сирії.

Тим часом, Туреччина пояснює початок військової операції проти курдів у Сирії "захистом південних кордонів НАТО", повідомляє турецький телеканал NTV.

"Операція буде проводитися в чотири етапи, щоб створити 30-кілометрову зону безпеки, яка буде зачищена від терористів", - сказав прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим.

Водночас віце-прем'єр країни Хакан Чавушоглу заявив, що метою операції "Оливкова гілка" є запобігання спробам створити терористичний коридор на півночі Сирії.

"Анкара прагне захистити свої прикордонні території, а також позбавити курдське і арабське населення регіону від тиску і насильства з боку курдських збройних формувань і схожих на них угруповань", - сказав він.

Нагадаємо, в суботу Туреччина оголосила про початок військової операції проти озброєних формувань сирійських курдів у районі Афрін на півночі Сирії. Першим етапом операції стало бомбардування турецькими повітряними силами району Афрін. В результаті якого, як заявили представники курдів, загинули мирні жителі. Крім цього, Туреччина оголосила про початок наземної військової операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram