ГоловнаСвіт

Трамп продовжив закон про стеження за іноземцями

Закон дозволяє протягом року без постанови суду вести спостереження за іноземними організаціями і фізичними особами за межами США.

Трамп продовжив закон про стеження за іноземцями
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав документ, який продовжує закон про стеження за іноземцями. Про це він написав у Twitter.

"Щойно підписав документ 702 про продовження збирання зовнішньої розвідувальної інформації", - написав він. Трамп додав, що завжди робитиме все необхідне для країни і ставитиме захист громадян на перше місце.

Мова йде про секцію 702, ухваленого в 1978 році Закону про спостереження за іноземною розвідкою (FISA). Внесена в нього у 2008 році поправка дала право спецслужбам без спеціальної санкції суду прослуховувати телефонні розмови і проглядати електронну переписку між іноземними громадянами, які перебувають за межами США, але використовують американські супутникові канали, вузли зв'язку або інтернет-сервери, зокрема ті, які належать великим компаніям. Загалом, спецслужби не мали права вести аналогічне стеження без ордера за американцями, проте громадяни США могли потрапити під дію програми і опинитися під наглядом, якщо вони контактували з іноземцями, які перебували у полі зору розвідки.

Термін дії нинішнього закону розрахований до31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, раніше Russia Today позбавили акредитації в Конгресі США після реєстрації як інагента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram