ГоловнаСвіт

Французький суд дозволив Керімову з'їздити в Росію

Російський сенатор, якого у Франції звинувачують у несплаті податків і відмиванні грошей, поїхав до тяжкохворого родича.

Французький суд дозволив Керімову з'їздити в Росію
Сулейман Керимов (в центре)
Фото: kavpolit.com

Французький суд відпустив російського сенатора і мільярдера Сулеймана Керімова на короткострокову поїздку в Росію. Про це французьким ЗМІ повідомив прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр, передає Укрінформ.

"Пан Керімов отримав дозвіл від судді з'їздити в Росію із зобов'язанням повернутися, щоб відвідати важко хворого близького родича (рідного чи зведеного брата). Йому дозволено здійснити цю поїздку в період з п'ятниці по неділю (21 січня)", - сказав прокурор.

У Франції Керімова звинувачують в ухилянні від сплати податків і відмиванні грошей у складі організованої злочинної групи.

У справі Керімова мова йде про незаконне переміщення на територію Франції суми від 500 до 750 млн євро. Слідство підозрює 13 осіб, серед них двоє адвокатів з Франції, колишній нотаріус, агент з нерухомості та кілька членів місцевої багатої родини, які приховали від сплати податків значну суму, отриману від Керімова за покупку їхньої вілли. Зокрема під час купівлі вілли Hier на мисі Антіб.

Керімов, як стверджує слідство, заплатив 127 млн євро, а офіційна сума угоди склала 35 млн євро.

Також слідство виявило, що керуючий віллами Керімова на Лазурному березі - Седрік Фожеру - неодноразово їздив у сусідню Швейцарію, де знімав з рахунків готівку і перевозив її у валізах у Францію. Як йдеться у повідомленні, суми становили сотні тисяч євро.

Зараз справа розслідується за статтями про незаконну фінансову діяльність та ухилення від сплати податків у складі організованої злочинної групи, за якими передбачено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

51-річний Керімов з 2008 року представляє в Раді Федерації Дагестан, звідки він родом. Бізнесмен тривалий час був власником махачкалінського футбольного клубу "Анжі".

У рейтингу мільярдерів російського Forbes за 2017 рік Керімов займає 21 місце, його статки журнал оцінює в 6,3 млрд доларів. Сім'ї Керімових належить 82,44% акцій компанії "Полюс", міжнародний аеропорт Махачкали.

Керімова затримали в аеропорту Ніцци 20 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram