ГоловнаСвіт

У Казахстані назвали причину загоряння автобуса, в результаті якої загинули 52 людини

Через те, що в автобусі було холодно, паяльну лампу використовували як обігрівач.

У Казахстані назвали причину загоряння автобуса, в результаті якої загинули 52 людини
Фото: EPA/UPG

Основною версією виникнення пожежі в автобусі на трасі в Актюбінській області Казахстану, в результаті якої загинули 52 людини, вважається "необережне поводження з вогнем".

Про це повідомляє видання Tengrinews.kz.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Єрлана Тургумбаєва, причиною пожежі стало недбале поводження з вогнем. На місці події виявлено паяльну лампу, яка використовується з горючою сумішшю, зокрема бензином. Водночас під час слідчих дій і допитів встановлено, що в автобусі перебувала пластмасова ємність з п'ятьма літрами бензину. Версія підтверджується показаннями тих, що залишилися в живих.

"У зв'язку з тим, що двигун автомашини заглох, і в машині було холодно, паяльна лампа в цьому автобусі використовувалася як обігрівач. Вона працювала понад дві годин, звісно, газобензинова суміш заповнила весь салон автомашини, і коли випадково була пролита ємність з бензином, спалахнула пожежа, яка практично відразу, протягом п'яти хвилин, забрала життя всіх громадян, які перебували в автобусі", - розповів Тургумбаєв.

Водночас у МВС повністю виключають версію, що це була ДТП або якась кримінальна пригода. Після закінчення огляду місця події в автобусі не виявлено ні холодної, ні вогнепальної зброї, ні боєприпасів або їх залишків.

За словами віце-міністра охорони здоров'я РК Олексія Цоя, всі п'ятеро госпіталізованих почувають себе добре і готові до виписки.

Як повідомлялося, пасажирський автобус в Іргізькому районі Актюбінської області загорівся 18 січня. За даними Комітету з НС, з палаючого транспорту вдалося вибратися п'ятьом пасажирам. 52 людини загинули на місці.

Автобус їхав з селища Жибек Жоли Південно-Казахстанської області в Казань (Росія). Всі загиблі - чоловіки, уродженці Узбекистану. Найстаршому - 41 рік, наймолодшому - 19 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram