ГоловнаСвіт

У Німеччині та Нідерландах вирує ураган, близько десяти загиблих

Найсильніші пориви вітру валять дерева, зривають дахи з будинків.

Зимовий ураган "Фредерік" обрушився в четвер, 18 січня, на Нідерланди і північно-західні регіони Німеччини, передає Німецька хвиля.

Стихія перервала залізничне та повітряне сполучення, сильні пориви вітру валять дерева, зривають дахи з будинків. Надійшли повідомлення про численні поранення і одного загиблого.

У Нідерландах оголосили максимальний рівень тривоги. В одному з найбільших аеропортів Європи, амстердамському Схіпгол через ураган в першій половині дня скасували всі рейси. Як повідомив представник аеропорту агентству AFP, польоти частково відновили після полудня.

Залізничний рух у Нідерландах було також практично повністю припинено. Лінії залізниць настільки серйозно постраждали від урагану.

Пориви шквалистого вітру в епіцентрі "Фредеріка" досягали швидкості 140 км/год. Багато вулиць закриті для руху через повалені дерева та зламані гілки. Крім того, на автотрасах ураган перекинув кілька десятків автомобілів.

Фото: twitter@Khalikov1957

У різних регіонах Німеччини десятки людей отримали травми. Чотири людини загинули. У двох випадках вітер перекинув транспортні засоби жертв, ще дві людини загинули під поваленими штормом деревами.

У федеральних землях Північний Рейн - Вестфалія та Нижня Саксонія повністю припинено рух поїздів: як приміських, так і далекого прямування. Пізніше компанія Deutsche Bahn оголосила про припинення залізничного сполучення по всій країні.

Фото: twitter@Khalikov1957

В аеропорту Кельн/Бонн були тимчасово скасовані всі рейси. Один з терміналів аеропорту у місті Падерборн був евакуйований через сильне пошкодження даху, який загрожував обвалитися. У Гамбурзі унаслідок шторму зареєстровано щонайменше 125 дорожньо-транспортних аварій.

"Фредерік" рухається на схід Європи і в ніч на п'ятницю досягне території Польщі. Це вже другий шторм, що обрушився на Німеччину в 2018 році. Раніше 3 січня в країні бушував ураган "Елеонор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram