ГоловнаСвіт

В Австралії дрон вперше в історії врятував потопаючих

Вся операція зайняла трохи більш ніж хвилину.

Безпілотник врятував двох потопаючих підлітків на одному з пляжів східного узбережжя Австралії. Новий дрон брав участь у рятуванні людей вперше, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Підлітки у віці 15 і 17 років опинилися за межами безпечної зони для купання біля пляжу Леннокс-Хед в штаті Новий Південний Уельс. Вони відпливли за 700 метрів від берега і намагалися впоратися з хвилями, які сягали трьох метрів у висоту. Їх помітив відпочивальник на пляжі.

В цей час на пляжі готувалися до проведення навчань щодо застосування безпілотників для надання допомоги потопаючим. Рятувальники одразу ж направили до підлітків дрон, який скинув рятувальне обладнання і допоміг їм дістатися до берега.

Фото: bbc.com

Заступник прем'єр-міністра штату Новий Південний Уельс Джон Баріларо назвав порятунок історичним.

"Ніколи раніше дронів не використовували для порятунку людей. Це сталося вперше", - сказав він.

Шерідан додав, що вся операція зайняла трохи більш ніж хвилину. На класичні способи знадобилося б утричі більше часу.

Уряд штату Новий Південний Уельс в грудні заявляв, що в розробку безпілотників для порятунку людей на узбережжі вкладено 430 тисяч австралійських доларів ($340 тисяч). Всі вони призначені для різних цілей. Існують дрони для виявлення акул, для порятунку потопаючих, є також оснащені гучномовцями і мигалками.

Випробування безпілотників закінчаться в квітні. Після цього буде ухвалено рішення про використання дронів на території всього штату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram