ГоловнаСвіт

Росія готує санкції проти спецпрокурора США Мюллера

У списку також голова WADA Крейг Ріді, Річард Макларен і члени його комісії.

Росія готує санкції проти спецпрокурора США Мюллера
Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Рада Федерації Росії підготувала попередню версію списку причетних до відсторонення Росії від Олімпіади-2018, проти яких готують санкції.

У списку опинилися голова Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді, спецпрокурор США Роберт Мюллер, голова комісії WADA з розслідування звинувачень у допінг-махінаціях на Олімпіаді в Сочі Річард Макларен, член цієї комісії Річард Янг і слідчий комісії Мартін Дюббей, пише РБК із посиланням на два джерела в апараті верхньої палати російського парламенту. Всього в початковий список увійдуть більш ніж десять осіб, уточнили співрозмовники агентства.

Персональні санкції проти іноземних чиновників, причетних до усунення від Ігор російської збірної, тимчасова комісія Ради Федерації із захисту державного суверенітету запропонує застосувати після зимової Олімпіади в Кореї.

Передбачається, що після затвердження списку Рада Федерації звернеться до МВС з проханням обмежити в'їзд у Росію його фігурантам, розповіло одне з джерел. Другий співрозмовник РБК не виключив ширші санкції проти іноземних чиновників.

З ініціативи WADA, яку очолює Крейг Ріді, була створена незалежна комісія для перевірки відомостей про допінг у російському спорті, яку очолив Річард Макларен.

Макларен у 2016 році опублікував доповідь про вживання допінгу російськими спортсменами, згідно з якою в Росії діяла система підміни допінг-проб, в якій брали участь співробітники Центру спортивної підготовки збірних команд, Міністерства спорту, РУСАДА, Московської антидопінгової лабораторії і ФСБ.

Роберт Мюллер - спецпрокурор США у справі про втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram