ГоловнаСвіт

В Інгушетії невідомі спалили офіс правозахисної організації "Меморіал"

"Меморіал" розцінює підпал як скоєння терористичного акту на території Інгушетії.

В Інгушетії невідомі спалили офіс правозахисної організації "Меморіал"
Архив
Фото: crimea-news.today

У столиці Інгушетії (суб'єкт Російської Федерації) Назрані сьогодні вранці сталася пожежа в будинку, де знаходився офіс правозахисної організації "Меморіал".

Про це повідомили в управлінні МНС Інгушетії.

"У результаті пожежі в місті Назрань на вулиці Муталієва, 46 сталося загоряння двоповерхового офісного будинку на другому поверсі. Площа горіння склала 76 квадратних метрів. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Новой газеты", офіс підпалили. На відео, що зафіксував підпал, зображено двох чоловіків у масках і рукавичках, які приставляють драбину до даху і піднімаються по ній на другий поверх, де знаходиться офіс "Меморіалу". В руках у них була каністра. Крім того, в кабінеті голови "Меморіалу" в Назрані Тимура Акієва знайшли розплавлену пластикову пляшку із запахом гасу, пишуть ЗМІ.

Як повідомив у своїй інтернет-розсилці сам "Меморіал", "постраждали три кімнати із шести в приміщенні "Меморіалу". Мабуть, паліям бракувало часу і вони не змогли вибити міцні замкнені двері в деяких кабінетах. Можливо, вони вважали, що пожежа пошириться сама по всьому приміщенню, проте пожежники швидко приїхали на спрацювання сигналізації і змогли зупинити поширення вогню. Згоріла частина документації, оргтехніка", - йдеться в повідомленні правозахисної організації.

Також підкреслюють, що "Меморіал" розцінює цей підпал як вчинення терористичного акту на території Інгушетії (ст.205 КК РФ: "Вчинення вибуху, підпалу або інших дій, які залякують населення і створюють небезпеку загибелі людини, заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, з метою дестабілізації діяльності органів влади або міжнародних організацій або впливу на прийняття ними рішень").

Нагадаємо, що раніше в січні в Чечні затримали голову грозненського "Меморіалу" Оюба Тітієва. Його звинуватили в зберіганні наркотиків. Пакет із наркотиками нібито знайшли в його автомобілі. 11 січня суд заарештував 60-річного Тітієва на два місяці. Адвокат Петро Заїкін повідомив, що поліція Чечні схиляла Тітієва до самообмови, погрожувала і вигнала з дому його родичів. 14 січня стало відомо, що сім'я Тітієва була змушена покинути Чечню. Тітієв написав листа владі РФ про те, що його справа сфальсифікована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram