ГоловнаСвіт

У Росії трактор затонув під час спроби витягнути автокран, який намагався витягнути бензовоз

Місцева влада оголосила тиждень безпеки з виявлення нелегальних переправ на території району.

У Росії трактор затонув під час спроби витягнути автокран, який намагався витягнути бензовоз
Затонувшая техника в Иркутской области
Фото: МЧС РФ

В Іркутській області Росії в річку Лену провалився 25-тонний трактор, за допомогою якого намагалися витягнути раніше затонулі там же бензовоз і автокран.

Про це повідомляють на сайті регіонального управління МНС

Як зазначає "Интерфакс", бензовоз "Урал" з 20 тоннами дизельного палива пішов під лід ввечері 10 січня, коли водій намагався перетнути річку Лену через несанкціоновану льодову переправу біля села Крива Лука в Киренському районі. Після цього власник техніки направив на місце автокран "Урал", щоб витягти бензовоз, але той теж провалився під лід і опинився на цистерні.

Трактор ДТ-75 затонув 15 січня під час спроби витягнути затонулі великовантажівки.

Після події з бензовозом і автокраном у МНС місцевій адміністрації рекомендували посилити боротьбу з нелегальними переправами. Після цього чиновники оголосили тиждень безпеки з виявлення таких переправ на території району, але рятувальники вважають, що акція стала формальністю.

"Замість того, щоб вжити максимум заходів для негайної ліквідації всіх несанкціонованих проїздів через зимові водойми, керівництво штабу з ліквідації наслідків події на Лені приймає дивне рішення - спрямовують на річку 25-тонний трактор", - відзначили в МНС.

"Залишається відкритим питання, чи встигне місцева влада втопити всю важку техніку в районі, перш ніж почує заклики співробітників МНС Росії серйозно зайнятися питаннями безпеки на водних об'єктах?" - ідеться в повідомленні.

Уранці 16 січня стало відомо, що в Киренському районі потонув другий за добу трактор. Це сталося на річці Ічері з машиною фермерського господарства, яка їхала на заготівлю деревини. 31-річний тракторист не зміг вибратися з кабіни і загинув. Слідчий комітет почав перевірку за статтею про порушення вимог охорони праці, що призвело до смерті людини з необережності.

Керівництво ГУ МНС в Іркутській області відправить губернаторові Сергію Левченку лист із проханням звернути увагу на дії адміністрації Киренського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram