ГоловнаСвіт

У ЦБ КНР заявили про необхідність заборонити централізовану торгівлю електронною валютою

Раніше стало відомо про плани Китаю обмежити майнінг біткоїнів на території країни.

У ЦБ КНР заявили про необхідність заборонити централізовану торгівлю електронною валютою
Фото: vocativ.com

У Китайському центральному банку (PBoC) заявили, що влада повинна заборонити централізовану торгівлю цифровими валютами, а також заборонити приватним особам і установам займатися наданням пов'язаних із ними послуг.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на внутрішню урядову доповідь, з якою агентству вдалося ознайомитися.

З доповіді, в якій наведено деталі обговорень на зустрічі інтернет-регуляторів і інших органів влади, які відбулися минулого тижня, випливає, що заступник губернатора PBoC Пан Гонгшен (Pan Gongsheng) заявив: уряд продовжить чинити тиск на торгівлю цифровими валютами і запобігати створенню ризиків на цьому ринку.

За його словами, національні та місцеві влади повинні заборонити місця, які забезпечують централізовану торгівлю цифровими валютами, з яких біткойни є найсильнішою. Крім того, Пан закликав заборонити діяльність окремих осіб або установ, які забезпечують ринкову діяльність, представляють гарантії або розрахункові послуги для централізованої торгівлі валютами, таких як провайдери онлайн-гаманців.

Минулого року китайські регулятори прийняли рішення про введення заборони каналів продажу віртуальної валюти в КНР, закрили локальні обмінники криптовалюти й обмежили майнінг біткойнів, однак активність у цій сфері продовжилася через альтернативні канали, відзначає Рейтер.

"Конференція з фінансової роботи чітко закликала до обмеження "інновацій", які відходять від потреб реальної економіки й уникають регулювання", - заявив віце-губернатор PBoC, додавши, що влада КНР повинні заблокувати як китайські, так і іноземні вебсайти і закрити мобільні додатки, які надають централізовані послуги з торгівлі віртуальною валютою китайським користувачам, і навіть ввести санкції щодо платформ, які надають послуги оплати віртуальною валютою. Пан також закликав місцеву владу розпочати розслідування щодо компаній, які допомагають жителям країни виводити кошти за кордон.

Як зазначає Рейтер, Китай став одним із найбільших у світі джерел майнінгу криптовалюти, однак Пан вважає, що Пекін повинен працювати над тим, щоб припинити цю практику. Так представник ЦБ запропонував місцевій владі використовувати ситуацію з цінами на електроенергію на землю, податки і захист навколишнього середовища, щоб привести бізнес, залучений у таку діяльність, "до впорядкованого виходу" з неї.

"Псевдофінансові інновації, які не мають стосунку до реальної економіки, не повинні підтримуватися", - підсумував він.

Раніше, 3 січня, Рейтер повідомляв про плани Китаю обмежити майнінг біткойнів на території країни.

Як повідомляли раніше в січні, президент РФ Володимир Путін наказав розробити "крипторубль", щоб уникнути санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram