ГоловнаСвіт

Сомалійське угруповання "Аш-Шабаб" пригрозило своєму колишньому лідеру смертю

В останні місяці ісламістське угруповання все частіше викрадає і вербує дітей до своїх лав.

Сомалійське угруповання "Аш-Шабаб" пригрозило своєму колишньому лідеру смертю
Мухтар Робоу Абу Мансур
Фото: EPA/UPG

Сомалійське ісламістське угруповання "Аш-Шабаб", що неодноразово здійснювало теракти в столиці країни Могадішо, оголосило свого колишнього лідера відступником і пригрозило йому смертю.

Про це повідомляє агентство Рейтер

У серпні 2017 року колишній спікер і заступник лідера угруповання Мухтар Робоу Абу Мансур переметнувся на бік уряду Сомалі.

"Якщо Мухтар Робоу думає, що він може знищити ісламський шаріат і муджахадін, він помиляється. Аллах захистить іслам, а джихад не припиниться через тебе і тебе подібних, хто приєднався до ворога", - заявив у відеозверненні Алі Мохамуд Раже, представник "Аш-Шабаб".

"Немає сумнівів, що Мухтар Робоу залишив свою релігію і приєднався до невірних, а вороги залишаються ворогами. Будь-хто, хто приєднується до лав немусульман, - відступник, який може бути убитий", - додав він.

За даними правозахисників, в останні місяці ісламістське угруповання все частіше викрадає і вербує дітей до своїх лав.

"Аш-Шабаб" ("Молодіжний рух моджахедів") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі та за її межами, союзниця терористичної організації "Аль-Каїда". Вона має на меті створення суспільства, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо і інтернет. Діяльність "Аш-Шабаб" визнана екстремістською і заборонена на території низки країн.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що в Сомалі ісламісти атакували військову базу, убивши 10 солдатів. Тоді ж повідомляли, що бойовики захопили місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram