ГоловнаСвіт

Працівника, який зробив хибне попередження про удар по Гаваях, зняли з посади

Влада Гаваїв ввела нові правила, що вимагають, аби систему попереджень активували двоє людей.

Працівника, який зробив хибне попередження про удар по Гаваях, зняли з посади
Фото: ellicottvilletimes.com

Співробітника гавайського агентства з надзвичайних ситуацій, який випадково відправив жителям штату попередження про прийдешній ракетний удар, перевели на іншу посаду.

Про це повідомляє BBC.

Він залишиться працювати в агентстві, але на іншій посаді. Помилка сталася через те, що працівник обрав у комп'ютерній програмі неправильну опцію, відправивши замість повідомлення про навчання попередження про загрозу ракетної атаки.

Після інциденту влада штату ввела нові правила, що вимагають, щоб систему попереджень активували двоє людей. Одна особа повинна давати попередження, а інша - підтверджувати його. Крім того, агентство розробило функцію негайного сповіщення про хибну тривогу. Минулого разу між повідомленням про атаку і спростуванням цих даних минуло 20 хвилин.

Хибне попередження влада Гаваїв відправила місцевим жителям 13 січня. "Загроза ракетної атаки на Гаваї. Негайно шукайте притулок. Це не навчальна тривога", - йшлося в повідомленні. Згодом поліція штату спростувала ці дані, зазначивши, що повідомлення було відправлено випадково і що жодної загрози немає. Губернатор Гаваїв Девід АйДжі заявив, що інцидент стався через помилку співробітника відомства з надзвичайних ситуацій, який випадково натиснув "не ту кнопку". "Це була процедура перевірки обладнання, яку проводять тричі на день щодня протягом усього року. Сталася помилка під час стандартної процедури передачі зміни. Співробітник Агентства з надзвичайних ситуацій натиснув не ту кнопку", - сказав губернатор. Він також пообіцяв вжити заходів, щоб уникнути таких ситуацій у майбутньому.

В кінці 2017 року влада Гавайських островів вирішили відновити випробування системи оповіщення про можливу ядерну атаку. Цю систему не використали з моменту закінчення холодної війни. Раніше КНДР заявляла про розробку планів по нанесенню ракетного удару в районі Гуаму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram