ГоловнаСвіт

Росія почала навчання із застосуванням засобів ППО С-300 в Ростовській області

Зазначають, що військові відпрацювали знищення умовних диверсійно-розвідувальних груп.

Росія почала навчання із застосуванням засобів ППО С-300 в Ростовській області
Архив
Фото: na.mil.gov.ua

У Ростовській області Росії почалися тактичні навчання із застосуванням засобів протиповітряної оборони (ППО) С-300 ПМ1.

Про це повідомив начальник прес-служби Південного військового округу полковник Вадим Астаф'єв, передає "Интерфакс".

"На території Ростовської області почалися тактичні навчання з підрозділами зенітних ракетних військ 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу. За сигналом навчальної тривоги розрахунки зенітних ракетних комплексів (ЗРК) С-300ПМ1 здійснили в призначений район марш, протягом якого військовослужбовці відпрацювали знищення умовних диверсійно-розвідувальних груп, дії особового складу під час нальотів авіації, подолання заражених ділянок місцевості", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що в призначеному районі бойові розрахунки ЗРК виконали заходи з розгортання комплексів з маршу на непідготовлених позиціях. Крім того, механіки-водії пускових установок закріпили навички водіння в різних умовах місцевості з подоланням природних перешкод і маневрування в обмеженому просторі.

"Протягом навчання підрозділам ППО також належить відпрацювати комплекс завдань з багаторазовою зміною стартових позицій. Бойові розрахунки комплексів С-300ПМ1 виявлять цілі на значній відстані і знищать їх, виконавши електронні пуски", - повідомив Астаф'єв.

Усього до планового тактичного навчання залучено понад 30 одиниць військової і спеціальної техніки.

Нагадаємо, раніше в анексованому Криму розгорнули другий дивізіон російських зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram