ГоловнаСвіт

Папа Римський: світ перебуває на межі ядерної війни

"Я дійсно боюся цього. Достатньо інциденту, щоб викликати війну".

Папа Римський: світ перебуває на межі ядерної війни
Папа Римский Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск заявив, що всерйоз боїться загрози ядерної війни, а також, що зараз світ перебуває на "самій межі".

Про це понтифік сказав у розмові з журналістами на борту літака, яким він вирушив до столиці Чилі Сантьяго, почавши свою 22-гу апостольську поїздку, повідомляє агентство Рейтер.

"Я думаю, що ми перебуваємо на самій межі. Я дійсно боюся цього. Достатньо інциденту, щоб викликати війну", - заявив Франциск.

Відзначають, що представники Ватикану проілюстрували слова понтифіка фотографією, яку роздали журналістам, котрі летіли з ним. На ній зображений маленький японський хлопчик, який несе свого мертвого брата на плечах після ядерного бомбардування в японському Нагасакі в серпні 1945 року.

"Я був зворушений, коли побачив це. Єдине, що, на мій погляд, слід додати, це слова "плід війни", - сказав Франциск, коментуючи напис на зворотному боці фотографії. - Я хотів, щоб її (фотографію, - ред.) роздрукували і розповсюдили, тому що подібні зображення можуть бути більш зворушливими, ніж тисяча слів. Ось чому я хотів поділитися нею з вами".

Сьогодні вранці Папа Римський Франциск почав свою апостольську поїздку за кордон, під час якої він вирушить у Чилі та Перу.

Нагадаємо, минулого тижня в столиці Чилі Сантьяго невідомі атакували три католицькі церкви. Противники візиту понтифіка залишили записки з погрозами на його адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram