ГоловнаСвіт

МЗС оголосило про запуск конкурсної процедури на посаду директора новоствореного Українського інституту

Процедура складається з п'яти етапів.

МЗС оголосило про запуск конкурсної процедури на посаду директора новоствореного Українського інституту
МИД Украины
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України оголосило про запуск конкурсної процедури на посаду директора новоствореного Українського інституту.

Про це повідомляють на сторінці МЗС у Facebook.

Процедура складається з наступних етапів:

  1. Протягом 15 днів МЗС буде приймати пропозиції до складу конкурсної комісії, яка обиратиме директора Українського інституту, від юридичних осіб будь-якої форми власності, статутні документи яких передбачають міжнародну діяльність у сфері культури, комунікацій, іміджу та презентації України за кордоном, діяльність яких є активною протягом останніх трьох років.
  2. Конкурсна комісія складатиметься з дев'яти членів. Відбір шести членів конкурсної комісії МЗС делегує експертній комісії з числа осіб, що мають високу репутацію у сфері культури, комунікацій, іміджу та презентації України у світі. Міністр закордонних справ призначає трьох членів конкурсної комісії.
  3. МЗС на підставі рішення конкурсної комісії оголошує відкритий конкурс на посаду директора Українського інституту.
  4. Конкурсна комісія здійснює відбір кандидатів на посаду директора Українського інституту шляхом оцінки презентацій програм розвитку Інституту і проведення співбесіди з кожним кандидатом окремо.
  5. Конкурсна комісія вносить пропозиції МЗС щодо призначення директора Українського інституту. МЗС спільно з Наглядовою радою Інституту приймає рішення про призначення директора Установи.

Нагадаємо, про створення Українського інституту в грудні розповів в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua державний секретар МЗС України Андрій Заяць. За його словами, перше представництво новоствореного Українського інституту буде відкрито в Берліні.

У тих столицях, де будуть створені закордонні представництва Українського інституту, культурно-інформаційні центри МЗС припинять свою роботу

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram