ГоловнаСвіт

У Франції у справі російського сенатора Керімова заарештували швейцарського бізнесмена

Швейцарець, за версією правоохоронних органів країни, міг бути "підставною особою російського сенатора".

У Франції у справі російського сенатора Керімова заарештували швейцарського бізнесмена
Сулейман Керимов ( в центре)
Фото: kavpolit.com

У Франції заарештували швейцарського бізнесмена Олександра Штудхальтера у справі російського сенатора Сулеймана Керімова.

Про це повідомляє газета Nice Matin

Керімова у Франції звинувачують у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків. У грудні його заарештували, а потім відпустили під заставу в розмірі €40 млн. Сенатор перебуває у французькому департаменті Приморські Альпи. Сенатора заарештували в листопаді. Прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр на початку грудня повідомив, що справа Керімова стосується незаконного ввезення до Франції від €500 млн до €750 млн готівкою і за допомогою банківських переказів.

Слідчі вважають, що Керімов провозив до Франції великі суми грошей, а потім купував на них об'єкти нерухомості за допомогою третіх осіб. Штудхальтер, за версією правоохоронних органів країни, міг бути "підставною особою російського сенатора" і допомагав йому в здійсненні операцій. Швейцарського бізнесмена підозрюють в укладенні договорів з купівлі вілл в інтересах Керімова в комуні Антіб на півдні Франції. Штудхальтер - номінальний власник цих будівель, включаючи віллу Hier au Cap площею 12 тис. квадратних метрів. Слідство припускає, що офіційна ціна об'єкта під час продажу була нижчою за ринкову майже вдвічі. Формально її продали за €35 млн, а на рахунок власника надійшов €61 млн.

У грудні Рада Федерації попросила французьку владу звільнити сенатора під гарантії з боку Росії. Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що президія парламенту Дагестану, інтереси якого у верхній палаті представляє Керімов, просить Париж дозволити Керімову виконувати посадові обов'язки, "захищати права громадян Дагестану" і "виконувати свої повноваження". Згодом стало відомо, що французький суд відмовився заарештовувати російського сенатора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram