ГоловнаСвіт

Трамп відкинув звинувачення в расизмі

"Я - найменш расистська людина, у якої ви будь-коли брали інтерв'ю".

Трамп відкинув звинувачення в расизмі
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що він - не расист, у відповідь на критику після його слів про те, що африканські країни і Гаїті - це "брудні діри".

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Ні, я - не расист. Я - найменш расистська людина, у якої ви будь-коли брали інтерв'ю", - сказав президент на прес-конференції в місті Вест-Палм-Біч у Флориді.

Минулого тижня на засіданні в Білому домі, присвяченому питанням міграції, Трамп назвав африканські країни "брудними дірами".

Американський лідер згодом спростував цю інформацію. За словами Трампа, протягом засідання він вживав "різкі висловлювання, але не такі".

Конгресмен-демократ Ел Грін заявив, що займеться питанням імпічменту президента через ці висловлювання.

Колишній держсекретар США і суперник Трампа на президентських виборах Гілларі Клінтон назвала приписувану йому заяву расистською. "Річниця руйнівного землетрусу, що стався 8 років тому, - це день, коли потрібно згадати про трагедію, вшанувати стійкість народу Гаїті і підтвердити прихильність Америки до допомоги сусідам. Замість цього ми змушені вислуховувати неосвічені расистські погляди Трампа на всіх, хто не схожий на нього", - написала Клінтон.

Як повідомляли 13 січня, за "брудні діри" від Трампа вимагають вибачень 54 африканські країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram