ГоловнаСвіт

Російського політолога затримали в аеропорту Берліна, не пустивши в ЄС

Олегові Бондаренку, прихильникові "ополченців" Донбасу, повідомили про заборону в'їзду в ЄС на три роки.

Російського політолога затримали в аеропорту Берліна, не пустивши в ЄС
Российский политолог Олег Бондаренко
Фото: Haqqin.az

Російського політолога Олега Бондаренка не пустили в ЄС. Його затримали в аеропорту Берліна, повідомивши, що в'їзд на територію Євросоюзу йому заборонений на вимогу Польщі. Як пише ТАСС, про це повідомив сам Бондаренко.

"За запитом Польщі мені заборонений в'їзд на територію країн ЄС без пояснення причин. Заборона діє 3 роки", - сказав він.

За словами Бондаренка, він прилетів до Берліна на запрошення німецької "Лівої партії" для участі в політичному заході. Бондаренко повідомив, що його готують до депортації і заявив, що не знає, з чим конкретно може бути пов'язаний запит Польщі.

Зазначимо, з відкритих джерел відомо, що Бондаренко брав активну участь у заходах, організованих на території окупованих Луганської та Донецької областей як запрошений "експерт" і в телепрограмах - на пропагандистських телеканалах зокрема, заявляючи, що "про відновлення суверенітету України на Донбасі не може йти й мови". Його виступи і заяви публікували на сторінках в соцмережах так званого "Народного Ополчення Луганщини".

Нагадаємо, з 27 грудня для росіян під час в'їзду в Україну запрацював біометричний контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram