ГоловнаСвіт

У Відні пройшла багатотисячна акція проти ультраправих в уряді

Партія FPÖ була заснована колишніми нацистами.

Жителі Відня в суботу влаштували багатотисячну акцію проти присутності в уряді представників ультраправої Вільної партії Австрії (FPÖ), яку заснували колишні нацисти.

Фото: EPA/UPG

Агентство Reuters пише, що на вулиці столиці Австрії з гаслом "Не дозволяйте нацистам правити" вийшли близько 20 тисяч осіб, у тому числі студентів, пенсіонерів (вони називають себе "Старі проти правих") і прихильників лівої ідеології.

Учасники мирного протесту закликали європейські держави бойкотувати міністрів від FPÖ і уникати Австрії у другій половині 2018 року, коли вона змінить Болгарію на чолі Європейського Союзу.

У грудні 2017 року FPÖ стала молодшим партнером у коаліційному уряді з консервативної Австрійської народної партії (ÖVP). Лідер ультраправих Хайнц-Крістіан Штрахе отримав посаду віце-прем'єра в новому кабміні.

Фото: EPA/UPG

На виборах в Австрії ÖVP набрала 31,5% голосів (62 мандати), соціал-демократи - 26,9% (52 мандати), FPÖ - 26% (51 мандат). Також у парламенті представлені дві невеликі партії, у яких разом усього 18 депутатів.

У минулому скликанні в коаліцію входили народна партія і соціал-демократи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram