ГоловнаСвіт

У Берліні посольство РФ пікетували на захист політв'язнів і кримських татар

Учасники акції вважають, що європейці не знають про репресії Росії.

Перед посольством РФ у Берліні в суботу, 13 січня, пройшла акція на підтримку кримських татар. Її учасники також вимагали звільнення політв'язнів Кремля, повідомляє Укрінформ.

В акції взяли участь близько двох десятків активістів. Ініціатором пікету став Форум російськомовних європейців. Один з його лідерів Ігор Ейдман - російський соціолог, який живе в Німеччині, а також двоюрідний брат Бориса Нємцова.

"Ми, хоч нас і трохи, вважаємо своїм обов'язком показати, звичайно, не російському посольству, якому наплювати, а німцям, які бачать нас, що ситуація безпрецедентна, про неї не можна забувати", - сказав Ейдман.

Соціолог назвав репресії російських окупантів у Криму проти кримських татар "повзучим геноцидом".

"Весь народ в Європі відчуває національну дискримінацію: людей викрадають, убивають, знаходять потім їхні трупи, людей саджають до в'язниці за політичні переконання, людям забороняють фактично навіть культурно-спортивні заходи - все сприймається російською окупаційною владою і російською охороною, як спроби сепаратизму, спроби відокремити Крим від Росії, незаконно при цьому захоплений», - сказав Ейдман.

«Це абсолютно обурлива тема, яку треба підняти, тицьнути ситих європейців в те, що відбувається у них під носом», - пояснив соціолог.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Павло Клімкін заявив, що в РФ ще утримуються 38 політв'язнів українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram