ГоловнаСвіт

Соцмережа Вконтакте потрапила в список найбільших піратських ресурсів за версією США

Також у списку російські торрент-трекери Rutracker, Rapidgator і онлайн-кінотеатр kinogo.

Соцмережа Вконтакте потрапила в список найбільших піратських ресурсів за версією США
Фото: mctb.ru

Міністерство торгівлі США внесло російську соціальну мережу "ВКонтакте" (належить Mail.ru Group) в список піратських ресурсів, випливає з документа, опублікованого на сайті відомства. Соцмережа опиняється в такому антирейтингу не вперше. Всього до списку увійшли 25 сайтів різних країн світу, які на думку американської сторони, порушують авторські права. Про це пише Інтерфакс.

Серед інших російських проектів, включених в список, - торрент-трекер Rutracker.org і Rapidgator.net, онлайн-кінотеатр kinogo.cc, а також ще низка сайтів.

"Більшість успішних соцмереж забезпечують взаємодію так, щоб не сприяти порушенню авторських прав. Доповіді "ВКонтакте" про те, що компанія робить кроки з боротьби з піратством, вселяють надію", - наголошується в документі.

У 2016 році Mail.ru Group (зокрема, "ВКонтакте") підписала партнерські договори з трьома міжнародними правовласниками музичної продукції: Universal Music Group, Warner Music Group і Sony Music Entertainment для отримання доступу до ліцензійного музичного та відео-контенту. Mail.ru тоді відзначала, що підписання угод з мейджорами дозволили соцмережі "ВКонтакте" врегулювати судові суперечки з правовласниками.

Незважаючи на ці позитивні сигнали, "ВКонтакте" продовжує залишатися ресурсом, що порушує авторські права інших правовласників, з якими у компанії немає контрактів, йдеться в доповіді відомства США.

Згадка в цьому списку не тягне за собою ніяких санкцій і служить лише нагадуванням про існування проблеми інтелектуального піратства.

Також до списку увійшов сайт найбільшого китайського інтернет-магазину taobao.com, який належить Alibaba Group.

Нагадаємо, раніше "ВКонтакте" почали хвалити Путіна з акаунтів померлих користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram