ГоловнаСвіт

Двох моряків, що зникли після зіткнення танкера з судном біля узбережжя Китаю, знайшли мертвими

Доля ще 29 членів екіпажу невідома.

Двох моряків, що зникли після зіткнення танкера з судном біля узбережжя Китаю, знайшли мертвими
Фото: dw/picture alliance

Вранці в суботу, 13 січня, китайським рятувальникам вдалося піднятися на палубу нафтового танкера "SANCHI", що 6 січня зіткнувся з вантажним судном в Східно-Китайському морі, а 10 січня вибухнув. Вони знайшли тіла двох загиблих, доля інших 29 моряків залишається невідомою. Про це повідомляє Сіньхуа.

"Як повідомили в Шанхайському управлінні з порятунку на морі, сьогодні приблизно о 8:37 чотири рятувальники в протигазах піднялися на кормову палубу танкера. О 8:40 вони знайшли двох загиблих на палубі для рятувальних шлюпок", - йдеться в повідомленні.

Рятувальникам не вдалося увійти в житловий відсік на першому ярусі, оскільки температура там досягла 89 градусів за Цельсієм. Рятувальну операцію довелося зупинити через густий отруйний дим від горіння. Таким чином, рятувальникам довелося покинути танкер разом зі знайденими двома тілами і реєстратором даних танкера.

На цей момент участь в пошуково-рятувальних роботах на місці аварії беруть, крім китайських кораблів, також один південнокорейський корабель берегової охорони, один японський корабель берегової охорони і одне японське пожежне судно.

Нагадаємо, 6 січня о 19:51 біля узбережжя Китаю сталося зіткнення танкера "SANCHI", що йшов під прапором Панами, і суховантажу "CF CRYSTAL", яке призвело до займання танкера.

На танкері "SANCHI" було 32 людини, з них 30 іранців і двоє бангладешців. Після зіткнення їх місцеперебування невідоме. 21 моряка з "CF CRYSTAL" врятовано.

Наступного дня після зіткнення рятувальники виявили тіло одного з моряків танкера. 10 січня на танкері стався вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram