ГоловнаСвіт

Засновник Amazon пожертвував на освіту дітей мігрантів $33 млн

Раніше він мало займався благодійністю і навіть запитував у Twitter, як може допомогти людям.

Засновник Amazon пожертвував на освіту дітей мігрантів $33 млн
Фото: EPA/UPG

Засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос і його дружина Маккензі виділили $33 млн на стипендії в коледжах для дітей іммігрантів, які приїхали в США.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті американської некомерційної освітньої групи TheDream.Us, передає РБК.

Цих коштів, як зазначили її представники, вистачить, щоб профінансувати тисячу таких виплат, які покриють витрати на навчання, книги та інші збори.

Пожертва стала найбільшою за час існування TheDream.US (вона була заснована три з половиною роки тому). Ця група реалізує одну з наймасштабніших в США стипендіальних програм для учасників Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA - запущена попереднім президентом США Бараком Обамою програма для дітей мігрантів, згідно з якою вони можуть уникнути депортації і згодом отримати дозвіл на роботу в США) і "мрійників" (Dreamers) - так у США називають дітей нелегальних іммігрантів, що проживають в Сполучених Штатах.

Передані подружжям Безос гроші, як зазначили в TheDream.US, будуть витрачатися протягом чотирьох років і покриють витрати "мрійників" на освіту. Зараз у цій програмі беруть участь близько 3 тис. осіб.

"Мій батько переїхав у США, коли йому було 16 років, у рамках операції "Пітер Пен" (операція з вивезення 14 тис. дітей з революційної Куби на початку 1960-х років. - Ред.)", - пояснив Безос своє рішення, зауваживши також, що тоді його батько навіть не говорив англійською". "З допомогою низки чудових організацій в штаті Делавер мій тато став видатним громадянином", - додав засновник Amazon, підкресливши, що тепер він і його дружина "пишаються тим, що вони можуть допомогти сучасним "мрійникам".

З 2012 року в США 800 тис. дітей незаконних іммігрантів отримали статус учасників програми DACA. Ці підлітки не мають права на отримання федеральних грантів, не отримують державної допомоги у 44 штатах, а також повинні самостійно оплачувати своє навчання. Нинішній президент США Дональд Трамп виступає за те, щоб припинити дію програми з їх підтримки.

Як повідомлялося, Джефф Безос став найбагатшим бізнесменом в історії, побивши рекорд засновника Microsoft Білла Гейтса за розміром статків. 9 січня він очолив топ мільярдерів як володар капіталу в $105,1 млрд (статок Гейтса Bloomberg на той момент оцінював у $93,3 млрд). Раніше Безос мало жертвував на благодійність. У червні на своїй сторінці в Twitter він попросив користувачів мікроблогу порадити йому, як він може допомогти людям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram