ГоловнаСвіт

В Афінах через страйк зупинено роботу метро

До протесту співробітників метрополітену приєдналися моряки і медики.

В Афінах через страйк зупинено роботу метро
Фото: EPA/UPG

У столиці Греції Афінах зупинено роботу метро у зв'язку з акцією протесту його працівників через законопроект, що робить жорсткішими правила проведення страйків у країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Афінський метрополітен був паралізований у п'ятницю, оскільки греки почали протест проти нових реформ, які парламент має намір затвердити 15 січня", - йдеться в повідомленні.

До протесту співробітників метрополітену приєдналася Всегрецька федерація моряків, через що в місті зупинилася робота поромних перевезень, не вийшли на роботу і медики.

Протестувальники виступають проти законопроекту, внесеного урядом на вимогу міжнародних кредиторів країни. Законопроект, який, як очікується, буде затверджено в понеділок, скоротить допомогу багатодітним сім'ям, запровадить новий процес викупу заставних за простроченими кредитами, а також обмежить проведення страйків у Греції. У цей час профспілки можуть скликати страйки за підтримки однієї третини своїх членів. Новий закон, в разі його прийняття, підніме планку трохи вище за 50%, що, на думку кредиторів, обмежить частоту страйків і підвищить продуктивність, яка відстає приблизно на 20% від середнього показника по ЄС.

Греки глибоко обурені жорсткішими правилами проведення страйків, і як очікується, до понеділка ще більше профспілок по всій країні вийдуть протестувати проти законопроекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram