ГоловнаСвіт

Трамп скасував свій візит у Лондон

Своє рішення президент США пояснив небажанням відкривати нове американське посольство.

Трамп скасував свій візит у Лондон
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підтвердив повідомлення в ЗМІ про скасування його візиту у Великобританію, запланованого на кінець лютого.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Причиною скасування мого візиту є те, що я не великий шанувальник адміністрації Обами, яка за гроші продала прекрасне посольство в Лондоні, яке розміщувалося в кращому місці, тільки для того, щоб побудувати нове на околиці за $1,2 млрд. Погана угода", - написав Трамп.

"Хочете, щоб я перерізав стрічку - ні!" - додав він.

У той самий час британські ЗМІ пишуть, що справжньою причиною скасування візиту Трампа були побоювання серйозних протестів проти нього під час перебування в країні.

На церемонії відкриття нової будівлі посольства Трапа замінить держсекретар Рекс Тіллерсон.

Нагадаємо, раніше між Вашингтоном і Лондоном прокотилася хвиля взаємної критики після того, як Трамп опублікував у своєму Твіттері відео ультраправої британської організації "антимусульманського" спрямування. Британська влада назвала такі дії "неправильними".

У червні минулого року мер Лондона Садік Хан запропонував скасувати офіційний візит Трампа після того, як той у своєму Twitter розкритикував його реакцію на теракт на Лондонському мосту. Тоді ж повідомляли, що офіційний візит президента США у Британію відклали як мінімум до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram